Chicken-mushroom pie

Tijdens de kerstdagen denk ik met weemoed terug aan onze trip naar Londen (december 2013). Overal kerstlichtjes, een gigantische kerstmarkt in Hyde Park, maar bovenal heerlijk eten! Vooral de Borough Market met al zijn lekkers heeft indruk op mij gemaakt. Ik heb even staan zwijmelen voor een standje met heerlijke pie’s en moest er dan ook zeker 1 proeven. Dit jaar werd het dus tijd voor mijn eigen versie van de bekende english pies.

Ingrediënten:
Deeg:
240 g bloemchicken-mushroom pie
1/4 tl zout
135 g koude boter in blokjes
1/4 tl citroenrasp
5 el ijskoud water
3 tl citroensap

Vulling:
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
75 g bacon (blokjes)
200 g gemengde paddenstoelen
150 g gekookte kip in stukjes
150 g (diepvries) doperwtjes
4 tl maïzena
250 ml kippenbouillon
120 ml room
tijm (vers of gedroogd)
0,5 ei (geklutst)
3 eetl paneermeel

Bereiding:
Voor het deeg: Doe de bloem en zout in een kom en voeg de koude blokjes boter toe. Snijd fijn met twee messen totdat dit niet meer lukt en gebruik dan je vingertoppen om de boter en bloem te mengen tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg de citroenrasp en sap en 2 eetlepels ijskoud water toe. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe totdat het een samenhangend deeg vormt. Verdeel het deeg in twee stukken; 1 wat groter voor het maken van de bodem en vorm er twee platte schijven van. Verpak in plastic folie en laat 25-30 min in de koelkast liggen om op te stijven.

Voor de vulling: fruit het uitje totdat deze zacht is en voeg dan de bacon en de knoflook toe. Voeg de in stukken gesneden paddenstoelen en kip toe. Besprenkel met de tijm en bak tot de paddenstoelen zacht zijn.
Mix ondertussen 4 eetlepels kippenbouillon met de maïzena tot een papje en zet opzij.
Schenk de rest van de kippenbouillon bij het paddenstoelen-kip mengsel en breng het aan de kook. Kook dit 2-3 minuten en voeg het maïzena-papje toe en kook dit totdat het de juiste dikte heeft. Voeg de room en zout en peper toe. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de grootste portie deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel die net iets groter is dan de bakvorm. Verwijder de overhangende randjes en bewaar dit deeg voor decoratie.
Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem, leg er bakpapier en bonen of rijst op. Zet in de oven om het deeg 15-20 min blind te laten bakken.
Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Bestrooi de bodem met paneermeel (dit voorkomt dat de bodem slap wordt) en schep de vulling er in. Haal de kleine portie deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel die even groot is als de taartvorm. Plaats de deksel op de taart en zorg dat de randjes goed vastgeplakt zitten. Maak met een mesje een klein kruisje in het midden van de taart zodat de stoom kan ontsnappen. Met het overgebleven deeg kan je de taart decoreren. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.

Bak de pie 20-25 minuten af in de oven totdat hij goudbruin is.

Bron:http://en.christinesrecipes.com/2012/08/mushroom-chicken-pie.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s