Speculaas-stoofperen kwarktaart

Wat te doen als vriendlief graag een speculaas-kwarktaart (uit pakje van Dr. Oetker) wil maar jij daar principieel op tegen bent? Dan maak je je eigen versie.. En gezien het feit dat ik stoofpeertjes verrukkelijk vind en het hier nu echt de periode voor is was het idee voor deze taart snel geboren!

Ingrediënten:
200 gram amandelspeculaas
100 gram ongezouten roomboter
+- 8 stoofpeertjes
500 gram kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
+-12 gelatineblaadjes
+- 8 eetlepels perensap

Bereiding:
Vet een springvorm in. Maal de speculaaskoekjes in de keukenmachine fijn. Smelt de boter op laag vuur. Meng de speculaaskruimels samen met de gesmolten boter. Giet het mengsel in de vorm, verdeel de kruimels over de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Schenk koud water in een kom en laat hierin de gelatineblaadjes minstens vijf minuten weken.
Verwarm +- 4 eetlepels perensap, knijp de gelatine uit en meng de gelatine met het perensap. Laat dit mengsel wat afkoelen.

Neem een schone kom en roer hierin de kwark en de suiker door elkaar. Neem een andere kom en klop hierin de slagroom stijf. Spatel dit vervolgens luchtig door het kwarkmengsel. Meng het licht afgekoelde perensap-gelatine mengsel er door heen. Halveer de stoofpeertjes, haal de kern er uit en verdeel ze over de speculaasbodem. Verdeel het kwarkmengsel er overheen en strijk glad.

Als extra laagje kan je nog een compote maken van de overgebleven stoofpeertjes + paar eetlepels perensap (en evt nog een blaadje gelatine). Deze laag kan op de kwarklaag gelegd worden en met een mes/vork kan je een marmerpatroon maken!

Zet de kwarktaart in de koelkast en laat deze minimaal drie uur opstijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s