Paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas

Een bord heerlijk romige, dampende risotto… Er is weinig waar je mij blijer mee kan maken! Echt comfortfood als je het mij vraagt. Wel veel werk, maar het is het dubbel en dwars waard!

Ingrediënten:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
200 g paddenstoelenmix
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten)
125 g mascarpone
2 el tijm (gedroogd of vers)
75 g pecorino romano (geraspt)

Bereiding:
Snipper de sjalotjes en fruit aan in wat olijfolie tot de sjalotjes zacht worden. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de sjalotjes. Bak de paddenstoelen zo’n 5 min mee. Voeg de risottorijst toe en bak 2-3 min tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg dan de wijn toe en wacht tot deze helemaal opgenomen is. Wanneer de wijn opgenomen is voeg je steeds een scheutje bouillon toe. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe toevoegd en blijf regelmatig roeren (het duurt zo’n 15-20 min voordat de risotto gaar is).
Schep de mascarpone door de risotto en warm in minuut mee.
Neem de pan van het vuur en voet de tijm + de helft van de pecorino romano toe. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Gebruik de rest van de pecorino romano om over de risotto te strooien vlak voor het opdienen.

Bron: www.ah.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s