Pasta alla mama (spaghetti bolognese)

Dit is de pasta bolognese die wij thuis altijd te eten kregen en eerlijk is eerlijk het is en blijft een favoriet! Heerlijk met verse spaghetti en vers geraspte Parmezaanse kaas! Alle credits voor dit recept gaan dan ook naar mijn moeder!
Het is een flinke hoeveelheid maar gooi de overgebleven saus in de vriezer en ook op momenten dat je even geen zin hebt om te koken kan je snel een heerlijk maaltje op tafel zetten!

Ingrediënten:
1 kg mager rundergehakt
250 g gerookte spekblokjes
800 g Italiaanse roerbakmix
250 g champignons
3 teentjes knoflook
2 x Heinz tomato frito (2 x 350 g)
Italiaanse kruidenmix (vers of gedroogd)
Bruschetta
250 ml rode wijn
evt. bouillonblokje

Bereiding:
Bak de spekjes in een pan zonder vet tot ze knapperig zijn, verwijder ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. In het achtergebleven vet rul je het gehakt. Verwijder wanneer het gehakt gaar is het overtollige vocht/vet. Voeg de groenten, in plakjes gesneden champignons en knoflook toe en bak +-4 min tot de groenten wat zachter worden.
Voeg daarna de tomato frito en rode wijn toe. De italiaanse kruiden en bruchetta voeg je naar smaak toe. Laat de tomatensaus +- 15 min op zacht vuur pruttelen om de smaken goed tot hun recht te laten komen. Hierna voeg je de spekjes toe en wanneer de saus te dik is kan je eventueel nog wat water toevoegen. Naar smaak kan ook nog een bouillonblokje worden toegevoegd.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s