Pastasalade

Deze pastasalade is altijd een hit bij ons thuis en zelfs midden in de winter zou mijn vriend het het liefst wel 1x per week eten. Ook een goed recept voor wanneer je niet thuis maar bijv. op je werk of school moet eten!

Voor 5-6 personen

Ingrediënten:
500 g penne
2 avocado’s
1 komkommer
1 rode ui
150 g mini mozarella bolletjes
75 g rucola
250 g kerstomaatjes
350 g rauwe ham
+- 160 g gerookte kipfilet
2 bakjes formaggio tappenade (AH versafdeling)
pijnboompitten

Bereiding:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed na met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat de pasta in een vergiet goed uitlekken en verder afkoelen.
Snipper de ui en snijd de avocado’s, rauwe ham en kipfilet in stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ook hier stukjes van. Halveer de kerstomaatjes en kleine bolletjes mozarella.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Meng in een grote schaal de koude pasta met de formaggio tappenade en voeg de gesneden ingrediënten hier aan toe. Meng goed door elkaar.
Voeg vlak voor serveren de pijnboompitten en rucola toe!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s