Copycat: Pizza Ferragosta van de Woodstone

De ultieme pizza?! Dat is wat mij betreft de pizza Ferragosta van restaurant Woodstone! Een heerlijk knapperige pizzabodem met salami milano en pikante saucijs waardoor hij pittig is, maar tegelijkertijd ook romig door de mozarella en mascarpone. Afgemaakt met kastanjechampignons en knoflook-pesto olijfolie. Jammie!
Nu werd het weleens tijd om deze heerlijke pizza thuis te maken…

Ingrediënten:
Deeg:
5 g gedroogde gist
200 g bloem
130 ml lauw-warm water
1 el olijfolie
0,5 tl zout
0,5 tl gedroogde oregano

Tomatensaus:
1 ui (gesnipperd)
2-3 teentjes knoflook
0,5-1 rode peper (afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt)
70 g tomatenpuree
800 g gepelde tomaten
1 tl suiker
2 el gedroogde italiaanse kruidenmix
1 groentebouillontablet
Worcestershiresaus

Beleg:
200 g kastanjechampignons
80 g salami Milano
4 gekruide worstjes (+- 200 g)
125 g mascarpone
2 tl pesto Genovese
2 el olijfolie extra vierge
Rucola
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Voor het deeg: los de gist op in het water. Maak een hoopje van de bloem in de standmixer (of in een kom) en maak een diepe kuil in het midden. Strooi het zout over de rand en giet het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en kneed het geheel met de deeghaak of bebloemde handen 10 minuten goed door. Is je deeg te plakkerig, voeg nog wat meel toe. Is je deeg te droog voeg dan beetje bij beetje wat water toe.
Ik vind het lekker om wat oregano aan mijn pizzadeeg toe te voegen, maar dit is naar eigen smaak.
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, maak hier ballen van en laat deze 2 uur rijzen onder een theedoek.
Voor pizzadeeg gebruik ik altijd speciaal pizzameel (farina 00 di grano tenero) met veel gluten zodat je een elastisch deeg krijgt, maar mijn ervaring is dat het ook met gewoon meel kan.

Voor de pastasaus: met dit recept maak je veel pizzasaus, maar wat overblijft kan je invriezen voor een volgende keer.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui hierin aan tot deze zacht is. Voeg de fijn gesneden knoflook en rode peper toe en bak kort aan. Hierna doe je de tomatenpuree in de pan en bak deze tot hij niet meer zuur ruikt. Als laatste voeg je de gepelde tomaten, italiaanse kruiden, en suiker toe. Laat +- 5 min koken en pureer met de staafmixer tot een dikke tomatensaus. Breng de saus op smaak met het groentebouillontablet en de worcestershiresaus. Laat nog even inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.

De pizza beleggen: Verwarm de oven voor op 250-270 graden met het bakblik in de oven.
Snijd de champignons en mozzarella in plakjes en halveer de worstjes (zowel in de lengte als in de breedte). Bak de champignons in een gloeiendhete pan zodat het meeste vocht er al uit is.
Rol het gerezen deeg uit met de deegroller of spreid uit met je handen (zorg dat er geen gaten ontstaan) tot een dunne bodem.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 5 min op de gloeiendhete bakplaat (bekleed met bakpapier).
Bestrijk de bodem met tomatensaus en beleg met salami, mozzarella en saucijsjes.
Bak de pizza in 6-10 min af in de oven totdat de kaas gesmolten is en de worstjes gaar zijn.
Terwijl de pizza in de oven zit roer je de mascarpone los met wat peper en zout en meng je de pesto met de olijfolie.
Laat de pizza wanneer hij klaar is kort afkoelen en garneer daarna met de mascarpone, basilicum-olijfolie en rucola.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b7/81603712/files/2014/12/img_0137.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Copycat: Pizza Ferragosta van de Woodstone

  1. Pingback: Tosti Ferragosta | Eten met Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s