Bruschetta

Als ik één favoriete verjaardagssnack moet kiezen dan zijn het wel bruschetta. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk is dit niet één snack, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Allemaal beginnen ze met lekker brood ingesmeerd met olijfolie en knoflook en dan…. Kan je er eigenlijk alles opgooien wat je lekker vindt! Voor de verjaardag van Merijn had ik 4 verschillende soorten gemaakt en omdat er nog wat over was heb ik ze stiekem ook gewoon als diner op!

Ingrediënten:
Een lekker brood naar keuze (liefst ongesneden zodat je er lekkere dikke plakken van kan snijden)
Olijfolie
Knoflook
Blauwe kaas naar keuze (bijv. gorgonzola)
Rucola
Vijgen
Honing
Tomaten
Basilicum
Champignons
Tijm
Parmezaanse kaas
Truffelolie

Bereiding:
Meng wat olijfolie met een teen knoflook, snijd het brood in plakken en bestrijk deze met de knoflook-olijfolie.Gril de broodjes in een grillpan, in een broodrooster of in de oven tot ze knapperig zijn. (Je kan er ook voor kiezen je brood eerst te roosteren en dan met een teen rauwe knoflook er overheen te wrijven, maar ik vind de smaak van rauwe knoflook altijd te overheersend.)
Nu kann je de broodjes gaan beleggen met je favoriete topping(s). Hieronder 3 voorbeelden.

Blauwe kaas, vijgen en honing:
Snijd de vijgen in 8 partjes en de kaas in plakken. Beleg de bruschetta met wat rucola, de kaas en leg hier een partje vijg bovenop. Maak af door te besprenkelen met wat honing.

Tomaten en basilicum:
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze in kleine kleine stukjes. Meng in een kom met wat fijngehakte basilicum, een teentje fijngesneden knoflook en wat goede (extra vierge) olijfolie. Laat het liefst even rusten in de koelkast zodat de smaken goed in kunne trekken. Serveer het tomatenmengsel op de bruschetta.

Champignons en truffel:
Snijd de champignons in plakjes, en bak in een klein beetje olijfolie in een pan tot het meeste vocht is verdampt. Voeg een teentje knoflook en wat tijm naar smaak toe.
Beleg de bruschetta met wat rucola en de champignons. Druppel er wat truffelolie overheen en maak af met wat vers geraspte parmezaanse kaas.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b7/81603712/files/2015/01/img_0148.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s