Snack-cravings: ovenloempia’s met zoetzure komkommersalade

Wat te doen als het weekend is en je eigenlijk gewoon trek hebt in een ongezonde hap?! Dan maak je gewoon zelf een snack, maar dan op een meer healthy manier! Dus geen gefrituurde rotzooi van de snackbar, maar zelfgemaakte loempia’s gebakken in de oven met een lekkere frisse salade erbij. Er komt weinig vet aan te pas (alleen wat olijfolie), wat knapperig filodeeg en de vulling kan je zo (on)gezond maken als je zelf wilt.

Ingrediënten:
Loempia’s:
20 vellen filodeeg
150 gr kip
100 gr ham reepjes
2 eieren
250 g nasi-bami groenten
1 teen knoflook
1cm verse gember
0,5 rode peper
75 gr mihoen
1 el sojasaus
1 tl vissaus
Zeezout
Olijfolie

Komkommersalade:
1 komkommer
1 el suiker
50 ml azijn
0,5 rode peper

Bereiding:
Maak de salade het liefst zo lang mogelijk (min. 1 uur) van tevoren. Op deze manier kunnen de smaken goed in de komkommer trekken.
Schaaf de komkommer in linten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de peper met de azijn en de suiker in een pannetje en laat koken tot de suiker is opgenomen.
Schenk de zoetzure saus over de komkommer en laat afkoelen in de koelkast.

Begin voor de loempia’s met de vulling en zorg dat je het filodeeg tijdig uit de vriezer haalt!
Voor de vulling heb ik de kip gekookt in wat bouillon en daarna geplozen tot kleine stukjes.
Van de 2 eieren maak ik een omelet die ook in stukjes gesneden wordt.
Terwijl je de groenten gaat bakken leg je de mihoen 2 min in een bak met kokend water tot ze gaar zijn. Laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de fijngesneden peper, knoflook en wat geraspte gember. Voeg de kipfilet, ham en groenten toe (probeer de taugé pas op het laatst toe te voegen, dan blijft deze lekker knapperig).
Voeg het groentenmengsel, de mihoen en omeletreepjes bij elkaar en breng op smaak met de sojasaus, vissaus en wat zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk een vel filodeeg met wat olijfolie en leg hier nog een vel op.
Nu kan je de loempia’s gaan vouwen volgens onderstaand principe:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b7/81603712/files/2015/01/img_0152.jpg
Ik gebruik 2 vellen filodeeg per loempia (even insmeren met olijfolie en op elkaar plakken voordat je gaat rollen).
Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie.
Bak de loempia’s in ongeveer 20 minuten in de oven (filodeeg wordt noet makkelijk bruin in de oven, maar laat je niet misleiden door de kleur, ze zijn heerlijk knapperig).

Serveer met chili saus en de zoetzure komkommersalade.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b7/81603712/files/2015/01/img_0151.jpg

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s