Zomers gebak: Coconut explosion cake

Dit is een taart die ik ongeveer een half jaartje geleden heb gemaakt, midden in de zomer. Het is dan ook een taart met echt zomerse smaken!
Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! Een heerlijke luchtige kokoscake met een friszure vulling.

Ingrediënten:
Voor de cake:
240 g eiwitten
een scheutje citroensap
190 g kristalsuiker
60 g bloem
80 g kokosrasp

Voor de limoencurd:
230 g kristalsuiker
50 g koude boter, gesneden in blokjes
2 grote eieren, licht losgeklopt
het sap van 4 limoenen
de fijngeraspte schil van 2 limoenen

Voor het kokosglazuur:
800 ml kokosmelk
80 g kristalsuiker
kokosrasp ter decoratie

Bereiding:
Zet de kokosmelk minimaal twee uur van tevoren helemaal achterin en onderin de koelkast (hier is het het meest koud en zal de room zich van het kokoswater splitsen).
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm van ca 22 cm diameter in met boter en bestuif met wat bloem.
Klop de eiwitten en het citroensap op middelmatige snelheid tot zachte pieken. Voeg op hogere snelheid de suiker toe en klop verder tot stevige pieken.
Zeef de bloem en vouw dit voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten. Doe dit ook bij het kokospoeder.
Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar langs de binnenkant.
Ga met een nat en scherp mesje meteen langs de randen van de cake wanneer hij recht uit de oven komt, zo voorkom je dat het geheel zou invallen. Geen zorgen als de cake er niet mooi en verzorgd uitziet, het glazuur straks zorgt er voor dat je dit straks niet meer ziet.

Begin aan de limoencurd door alle ingrediënten, behalve de fijngeraspte schil op een zacht vuurtje met een garde te mengen. Blijf gedurende 12 à 15 minuten voortdurend roeren, of tot de curd dik genoeg is om de sporen van een garde te behouden.
Zeef de curd en meng de fijngeraspte schil erdoor. Zet opzij.

Haal de kokosmelk uit de koelkast, verwijder het deksel en schep de bovenste witte massa (zonder de vloeistof onderaan) eruit. Klop dit met de suiker gedurende 2 à 3 minuten op tot een luchtige crème, ongeveer ter dikte van slagroom.

Snijd de kokoscake horizontaal middendoor en verspreid de curd erover. Leg de andere helft er terug op en breng het kokosglazuur gelijkmatig aan.
Bestrooi de kokoscake royaal met kokosrasp en bewaar in de koelkast. De cake smaakt optimaal als je hem de dag zelf nog serveert.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b7/81603712/files/2015/01/img_0153.jpg

Bron: bakedlouies

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s