Sundaymorning breakfast: havermoutpannenkoeken

Zondag, ontbijtdag! Zondag is eigenlijk een van de weinige dagen dat ik echt de tijd heb en neem om uitgebreid te ontbijten. Pannenkoeken, in alle soorten en maten, zijn hier dan de grote favoriet. Deze keer havermoutpannenkoeken: simpel, snel en ook nog eens gezond.

Voor 4 pannenkoeken

Ingrediënten:
100 g havermout
200 ml amandelmelk (of een andere soort kan natuurlijk ook)
1 ei
2 tl kokosolie

Bereiding:
Maal de havermout eerst met de staafmixer fijn totdat je havermoutmeel hebt.
Meng de melk en het ei met het havermoutmeel en roer goed door elkaar met een garde.
Laat 15 minuten rusten zodat het beslag wat dikker kan worden.
Verhitten halve theelepel vet in de pan, roer het beslag nogmaals door en schenk het in de pan totdat de pan helemaal bedekt is.
Bak aan beide zijden goudbruin.
Let op: roer voordat je het beslag in de pan doet het beslag elke keer goed door, anders is alle havermout naar beneden gezakt!

Lekker met beleg naar keuze!
Kaas, ham, stroop, jam, fruit, etc

2015/01/img_0174.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s