Appel-haverrepen

Zoals ik al eerder benoemde vind ik het lastig gezonde tussendoortjes te vinden. Toen ik dit recept tegenkwam moest ik het proberen.. Geen troep, maar vooral fruit en havermout EN zonder suiker! Dat hebben deze repen ook absoluut niet nodig, want ze zijn van zichzelf al zoet genoeg!

Voor 8 repen

Ingredienten:
150 gr havermout
2 eieren
2 grote Jonagold appels
2 el kokosolie (gesmolten)
2 tl kaneel
Handje rozijnen
Snuf zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout in de keukenmachine of met behulp van een staafmixer totdat je havermeel hebt.
Meng het havermeel, de eieren, een snuf zout, de kaneel en de kokosolie door elkaar in een kom.
Rasp 1 appel met een fijne rasp (hierdoor krijg je een soort appelmoesstructuur en 1 appel op een wat grovere rasp en meng dit door het havermoutmengsel.
Voeg naar smaak rozijnen (of natuurlijk iets anders zoals nootjes of gedroogd fruit) toe en meng goed door elkaar.
Bekleed een brownievorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
Bak de gezonde appel-haverrepen in ongeveer 50 minuten af in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Snijd de appelkoek in repen.
Verwacht geen mega knapprige reep, maar meer een chewy reep met winterse smaken: perfect voor de donkere dagen!

2015/01/img_0177.jpg

Bron: Uitpaulineskeuken

Advertenties

2 gedachtes over “Appel-haverrepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s