Warm winterfood: mosterdsoep

De winter vraagt wat mij betreft echt om warm winters comfort food.. Niets lekkerder dan kop dampende soep met een lekker stuk brood. Helaas heb ik nogal de gewoonte om steeds dezelfde soepen te maken. Het was dus wel eens tijd om iets anders te proberen.. Mosterdsoep, dat leek me wel wat, maar dan niet de variant met room. Nee, een stevige, met groente gevulde mosterdsoep.
Ik heb het recept gemaakt met dijonmosterd, maar dit geeft de soep een te zure smaak, in het recept heb ik het dan ook aangepast naar een deel dijonmosterd en een deel grove mosterd (of naar smaak een andere soort).
Lekker met zelfgemaakt kaas-uienbrood!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
250 g champignons
2 el olijfolie
1 ui
300 g prei
1 teentje knoflook
1½ liter kraanwater
2 kippenbouillontabletten
100 g dijonmosterd
100 g grove mosterd
450 g kleine krieltjes
150 g coburgerham

Bereiding:
Halveer de champignons, snipper de ui en knoflook en was en snijd de prei fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui, knoflook en de prei 1 min. op hoog vuur.
Voeg het water, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi de soep met de krokante ham.

2015/01/img_0189.jpg

Bron: ah.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s