As good als it gets: pasta Norcia (dutch remake)

Man, man, wat houd ik toch van Italië! Afgelopen zomer waren we op vakantie in Italië, in Umbrië om precies te zijn. Het kleine, wat meer onbekende, broertje van de door Nederlanders zo geliefde provincie Toscane. Prachtig weer, mooie oude steden, prachtige natuur, maar natuurlijk het allerbelangrijkste: het eten! Een hele vakantie lang pasta, pizza, gelato en al het andere lekkers wat dit land te bieden heeft. Elke streek in Italië heeft zijn eigen specialiteiten en Umbrië staat vooral bekend om de simpele boeren keuken. Truffels zijn een veel gebruikt ingrediënt, net als groenten en vlees (wist je dat Umbrië de enige provincie van Italië is die niet aan zee grenst en dat er hier daardoor beduidend minder vis gegeten wordt?!)
Terwijl Merijn heel blij werd van Porchetta (waaraan zelfs een heel festival gewijd was) was ik met name te spreken over de Penne Norcia. Het stadje Norcia staat vooral bekend om zijn vele vleeswaar en ik heb daar dan ook mijn ogen uitgekeken en allerlei heerlijkheden geproefd. Penne Norcia is een simpel pastarecept met verse worstjes, champignons en truffel.
Nu de uitleg van de titel ‘as good as it gets’, het lukt mij hier in Nederland gewoon niet de pasta te maken zoals ik hem in Italië gegeten heb.. En dat heeft te maken met de ingrediënten die hier niet goed te verkrijgen zijn.
Bij deze mijn recept voor de remake met ingrediënten die gewoon in de Nederlandse supermarkt te verkrijgen zijn!
En to be honest… Op deze manier is hij ook erg lekker!

Voor 6 personen

Ingrediënten:
300 g (gedroogde) pasta (officieel hoort het met penne)
500 g kastanje champignons
500 g boerenworst (ah)
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook

375 g ricotta

scheutje witte wijn
1 tl olijfolie
+- 2 el Truffelolie
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn en duw het worstvlees in stukjes uit het velletje.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes goudbruin en voeg na +- 3 min de ui toe en bak tot hij glazig is. Snijd de champignons in kwartjes en voeg deze samen met de knoflook aan de worstjes en ui toe.
Wanneer de champignons goed bruin gebakken zijn blus je de boel af met een scheutje wijn en kan je de ricotta toevoegen. Je saus is klaar.
Bereid de pasta ondertussen zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de pasta met de saus en besprenkel met wat truffelolie en parmezaanse kaas.

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s