De salade der salades: Caesar salad

Als er 1 salade is die hier in huis geliefd is dan is het wel een zelfgemaakte Caesar salade. Officieel sla met croutons, parmezaanse kaas, een eitje en de bekende dressing. Maar hier pimpen wij hem een beetje met o.a. Tomaatjes, gegrilde kippendijen en uitgebakken spek. Voldoende voor een vullend avondmaaltje! Eigenlijk is hij in mijn ogen het allermooiste met een gepocheerd eitje, maar die techniek beheers ik nog niet zo goed, dus een gekookt eitje voldoet dan ook.
Echt gezond kan je deze salade vrees ik niet meer noemen, maar één ding is zeker: lekker is hij absoluut!

Voor 2 personen

Ingrediënten:
Voor de salade:
200 g sla (zelf ben ik bij deze salade groot fan van botersla, maar officieel hoort het natuurlijk met Romeinse sla)
Cherry tomaatjes
Caesar dressing (deze kan je ook goed zelf maken, maar daar ben ik door de week echt te lui voor)
+- 300 g kippendijen
Kipkruiden
1 el olijfolie
4 plakjes ontbijtspek
2 eieren
Parmezaanse kaas
Voor de knoflookcroutons:
2 oude boterhammen
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde peterselie
Grof zeezout

Bereiding:
Begin met het maken van de croutons, want dit neemt wat tijd in beslag. Ik doe dit altijd het weekend van te voren zodat ik op de dag zelf lang in de keuken hoef te staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de korsten van het brood af en snijd het brood in blokjes. Meng de olijfolie met de fijngesneden knoflook en peterselie. Meng de broodblokjes met de knoflook-peterselie olie en hussel goed door zodat al het brood bedekt is met olie. Verspreid over een met bakpapier belegde bakplaat, bestrooi rijkelijk met zeezout en bak de croutons in +- 15 minuten goudbruin (hussel halverwege de baktijd even door zodat de croutons aan alle kanten knapperig en bruin worden).
Voor de salade bak je de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Snijd de kippendijen in stukken van +- 10 bij 3 cm en bestrooi ze met de kipkruiden en olijfolie. Bak de kipstukken in een grillpan tot ze gaar zijn.
Kook of pocheer de eitjes, halveer de cherrytomaatjes en rasp wat parmezaanse kaas.
Nu kan je de salade gaan opbouwen.
Meng de sla en tomaatjes met de dressing en leg op een bord. Verdeel hier de kip, het knapperige ontbijtspek, de croutons en het eitje over. Garneer met wat parmezaanse kaas.

IMG_0195
afbeelding: dreamstime

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s