Kip met pesto en groenten uit de oven

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik dat ik het moest proberen… Kip, pesto, champignons en spek, dat moet op mijn lijf geschreven zijn. Omdat ik er graag nog wat bij wilde eten besloot ik er zoete aardappel rosti’s bij te maken.. Dat kan mooi in de tijd dat de kip en groenten in de oven staan!
Ondanks dat het een ovengerecht is is dit wat mij betreft een prima maaltijd voor doordeweeks. Het enige wat je hoeft te doen is wat snijden en alles kan zo de oven in. En om het je dan nog wat makkelijker te maken kan je het natuurlijk ook ‘gewoon’ met gebakken aardappeltjes eten.

Voor 2 personen:

Ingrediënten:
Voor de ovenschotel:
2 kipfilets
6 plakjes katenspek
6 tl groene pesto
250 g kastanje champignons
1 rode ui
100 g cherrytomaatjes
1 courgette
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
Peper en zout

Voor de zoete aardappelrosti:
1 zoete aardappel
1 ui
1 ei
1 el bloem
Peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kerf de kipfilet op 3 plekken in en vul elke snee met 1 tl pesto. Omwikkel de kipfilets met 3 plakjes katenspek per stuk en leg in een ingevette ovenschaal.
Snijdt de champignons in kwartjes, de ui in partjes, de courgette in blokjes en de cherrytomaatjes door de helft.
Meng de groenten met een halve el olijfolie zout, peper en de fijngesnipperde knoflook. Verdeel de groenten rondom de kip en bestrijk de kip met de overgebleven olie.
Bak de kip in +- 30 min gaar in de oven (afhankelijk van grootte van je kipfilet).
In de tijd dat de kip in de oven staat kan je de zoete aardappelrosti maken.
Rasp hiervoor de ui en aardappelen meng dit met het geklutste eitje en de bloem.
Verwarm wat olijfolie in een pan en maak 4 hoopjes en druk deze met de achterkant van een lepel aan zodat een soort stevige pannenkoekjes ontstaan. Bak de aardappelrondjes zo’n 3 minuten per kant totdat ze goudbruin gekleurd en knapperig zijn.

IMG_0202

Bron: puursuzanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s