Gekruide linzen met geitenkaas

Soms heb je van die gerechten die er gewoonweg smerig uitzien maar die echt onwijs lekker zijn.. Ik hoop dat mijn lovende kritieken jullie overhalen dit toch te maken, want dit is zo’n gerecht.

Na mijn eerste ervaring met linzen (Turkse linzensoep) was ik wel van plan om nog een gerechtje met deze supergezonde peulvruchten. Het heeft echter een tijdje op zich laten wachten. Maar toen kwam vorige week op onze kalender een weetje over linzen naar voren, met een bijbehorend recept. Mijn aandacht was weer getrokken. Toen bleek dat een groot deel van de ingrediënten ook al in huis aanwezig waren was de beslissing snel genomen.

Een vegetarisch gerecht met linzen en geitenkaas it was. Daar wordt Merijn natuurlijk absoluut niet blij van, dus ging ik het maar proberen op een dag dat hij niet thuis at.

Ik heb van dit receptje twee keer gesmuld.. ‘S avonds als warme maaltijd kort gegratineerd onder de grill (zoals in het recept beschreven staat)., maar ook de volgende middag op werk was het een hele welkome en voedzame lunch.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

1 ui

1 teentje knoflook

1 cm gemberwortel

0,5 rode Spaanse peper

0,5 tl kerriepoeder

0,5 el suiker

Snufje zout

1 el zonnebloemolie

125 g Le-Puy linzen

4 zongedroogde tomaatjes

300 ml tuinkruidenbouillon

4 plakjes verse geitenkaas

4 blaadjes munt


Bereiding:

Maak de ui, knoflook, gember en peper schoon en hak ze in de keukenmachine fijn tot een soort puree. Roer het kerriepoeder, de suiker en het zout erdoorheen.

Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpuree in ca. 5 min op heel zacht vuur. Schep de linzen er door en bak ze al omscheppend ongeveer 2 minuten zachtjes mee.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes en schep ze door de linzen. Voeg de bouillon toe en kook de linzen in ongeveer 30 minuten beetgaar. Laat ze vervolgens uitdampen in een zeef.

Verwarm de grill van je oven voor, schep de linzen in 4 wijde eenpersoons ovenschaaltjes of op ovenvaste bordjes en verkruimel er per persoon 2 plakjes geitenkaas over. Schuif ongeveer 3 min onder de grill, totdat de kaas iets gesmolten is en hier en daar bruin kleurt.

Snijd ondertussen de munt ragfijn en verdeel direct over de kaas.

Als lunch is het ook lekker de linzen te laten afkoelen en de geitenkaas koud toe te voegen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s