Overnight oats (basis recept)

Ontbijten op een doordeweekse dag; dat moet vooral snel klaar zijn en goed vullen. Want als ik ergens geen zin in heb is in een knorrende maag een uurtje later en ik wil ook absoluut niet eerder opstaan om een goed ontbijtje klaar te maken.

Ja ik weet het, ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en daar moet je de tijd voor nemen. Maar ondanks dat ik geen avondmens ben, ben ik ook absoluut geen ochtendmens. Dat betekend dus dat ik mijn wekker het liefst zo laat mogelijk zet en snel een ontbijtje verorber op de bank terwijl ik het nieuws kijk, voordat ik naar mijn werk vertrek.

Overnight oats zijn wat dat betreft de perfecte uitvinding. Je mixt alle ingrediënten de avond van te voren door elkaar, zet het in de koelkast en laat de tijd zijn werk doen. ’s ochtends hoef je het alleen nog maar even door te roeren en op te pimpen met wat je maar wilt en klaar is kees (ehh.. Eva).

Ook kan ik hier tijdens een dagje werken goed de ochtend op doorkomen. Het komt bij andere ontbijtjes vaak voor dat ik voor de koffiepauze al weer met een knorrende maag aan het werk ben, maar bij dit recept heb ik daar nog nooit last van gehad.

Ik weet dat er een hoop variaties op overnight oats mogelijk zijn, maar eigenlijk gebruik ik altijd dezelfde basis bestaande uit havermout, chiazaad, lijnzaad, kokos en kokosmelk. Deze top ik af met vers fruit en klaar is mijn frisse ontbijtje.

Voor 1 persoon:

Ingrediënten:
30 g havermout
10 g lijnzaad
10 g geraspte kokos
10 g chiazaad
10 g honing
200 ml Alpro kokosnootdrink

Bereiding:
Mix de ingrediënten in een kommetje door elkaar, dek af en zet in de koelkast.
Het is natuurlijk per persoon verschillend welke consistentie van de ‘pap’ je lekker vindt: de ene persoon houdt van stevig, terwijl de andere meer van vloeibaar houdt. Dit kan je makkelijk aanpassen door de hoeveelheid vloeistof aan te passen (minder = steviger, meer = vloeibaarder). Ook de zoetheid (honing) is helemaal afhankelijk van je eigen smaak.
Mijn favoriete toppings:
– ananas en mango
– bosvruchten
– perzik en pistachenoten
– banaan en pecannoten

overnight oats

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Claudia schreef:

    Niet in de vriezer zetten toch? Staat hierboven…. Ik haat kokos… Wat zou ik ipv geraspte kokos kunnen nemen? Eet jij het ijskoud of paar seconden in de magnetron?

    Like

    1. etenmeteva schreef:

      Scherp Claudia! Idd in de koelkast! Ga het gelijk aanpassen.
      Kokos is optioneel.. kan ook zonder, zou je niet eens perce moeten vervangen denk ik.. alleen moet je dan misschien wat meer havermout toevoegen of andere pitjes/zaden..
      Ik zet het ’s ochtends direct buiten de koelkast, ga dan douchen, opmaken, aankleden, ed. en dan eet ik het op (is het net wat beter te handelen dan ijskoud direct uit de koelkast;))!

      Like

Plaats een reactie