Kwarkbrood

Kwarkbrood.. Ook dit is weer zo’n basisrecept waarmee je volop kan variëren. Ik heb het gemaakt met de klassieke combinatie van appel, kaneel en rozijnen, maar ik zou zeggen gebruik je fantasie en varieer er op los (denk chocolade, fruit, noten, noem maar op)!

Het kwarkbrood is wederom een verantwoord tussendoortje en zou je zelfs als snel ontbijt ‘to go’ kunnen eten. Het vult goed doordat er veel eiwitten en langzame (complexe) koolhydraten in zitten.

Daarbij komt ook nog eens dat dit recept super makkelijk en snel klaar is. Geen excuses meer om niet goed voor jezelf te zorgen met gezonde tussendoortjes dus!

Ingrediënten:
150 g havermoutmeel
100 g amandelmeel
250 g magere kwark
1 ei
1 banaan
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 zoetzure appel (ik zweer bij jonagold appels in al mijn baksels)
30 g gemengde noten
20 g rozijnen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de banaan, het ei en de kwark tot een gladde massa.
Voeg de havermoutmeel, het amandelmeel, zout, bakpoeder en kaneel toe en meng tot een beslag.
Snijdt de appel in kleine blokjes en hak de noten grof. Voeg samen met de rozijnenen toe aan het beslag en roer nog een keer goed door zodat het goed verspreid is.
Vet een cakevorm in en doe het beslag hierin.
Bak de cake in +- 45 minuten gaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s