Brookies

Wat te doen als er een hongerig dames basketbal team op lekkers zit te wachten en jij niet kan kiezen of je nou brownies of chocolate chip cookies zal maken… JUIST, dan maak je gewoon beide en combineer je ze tot heerlijke grote, chewy koeken.

Een tijdje geleden hadden wij namelijk als start van het seizoen even een kleine ‘gettogether’ met het team om het e.e.a. door te spreken.. Maar van kletsen krijg je honger, dat weten wij als geen ander, dus van te voren was mij (en Lotte) al vriendelijk toch dwingend verzocht voor iets lekkers te zorgen.. Zo gezegd, zo gedaan.. Iets lekkers maken, dat vind ik geen probleem natuurlijk.

Deze koekjes die dus het beste van twee werelden combineren had ik een jaar of 2 geleden al eens gegeten in (waar kan het ook anders) Amerika. Sindsdien stonden ze al op mijn to-make list.. Maar het heeft even geduurd voordat ik ze echt ging maken (wellicht heeft het er mee te maken dat ik tot voor kort mijn to-make list niet opschreef en er dus heel wat recepten en ideeën zijn vergeten en vergaan in mijn hersenen (die soms behoorlijk op een zeef lijken)).

Maargoed dit was de perfecte gelegenheid om deze koekjes toch nog eens te maken. De deegjes van de chocolate-chip koekjes en de brownie koekjes lijken heel erg op elkaar, waardoor de beide zijden gelijkmatig gaar bakken en je een heerlijk chewy cookie overhoudt.

Voor 24 koeken

Ingrediënten:
Voor het browniebeslag
71 g boter
71 g bruine basterdsuiker
71 g kristalsuiker
0,5 ei
0,5 eierdooier
0,5 tl vanille extract
103 g bloem
21 g cacaopoeder
0,5 tl baking soda
1/4 tl zout
Voor het chocolate-chip beslag
71 g boter
71 g bruine basterdsuiker
71 g kristalsuiker
0,5 ei
0,5 eierdooier
0,5 tl vanille extract
152 g bloem
0,5 tl baking soda
1/4 tl zout
110 g pure chocolade
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voor het browniebeslag
Mix de boter en de 2 soorten suiker 1-2 min totdat het lichter van kleur is geworden.
Voeg het ei en de eierdooier (1/2) toe en laat nogmaals flink mixen (2-3 min) tot een schuimig mengsel.
Zeef en meng de bloem, cacao, baking soda en het zout en mix de natte en droge ingrediënten door elkaar.
Zet afgedekt in de koelkast om wat steviger te laten worden.
Voor het chocolate-chip beslag
Mix de boter en de 2 soorten suiker 1-2 min totdat het lichter van kleur is geworden.
Voeg het ei en de eierdooier (1/2) toe en laat nogmaals flink mixen (2-3 min) tot een schuimig mengsel.
Zeef en meng de bloem, baking soda en het zout en mix de natte en droge ingrediënten door elkaar.
Snijdt de chocolade in kleine blokjes en meng dit ook door het koekjesdeeg heen.
Maak van beide deegjes 24 balletjes en pak voor 1 koek een balletje brownie-deeg en een balletje chocolate-chip-deeg. Duw de balletjes voorzichtig tegen elkaar en vorm er een platte, ronde koek van.
Leg de koeken op de bakplaat met voldoende tussenruimte (ze lopen nog behoorlijk uit, maak de koeken dus niet te dun voordat je ze in de oven doet!) en bak in 8-10 min gaar.
Laat 5 min afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een koelrek om verder af te laten koelen.



Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s