Panzanella salade met kip

Zoals jullie om mijn blog wel kunnen zien ben ik niet zo van het koken met pakjes en zakjes… Maar ook ik geef toe dat er altijd uitzonderingen zijn. Zo maak ik nog altijd de bami zoals bij papa en mama thuis met kruiden uit, juist ja, een zakje. En nu ik er zo over nadenk kan ik zo snel even niets anders verzinnen wat hier thuis geregeld uit een pakje komt. Er zal vast nog wel iets anders zijn, maar die bami is dat ook wel ongeveer het enige…

Don’t get me wrong.. soms vindt ik hier helemaal niks mis mee hoor… Makkelijk en snel is iets waar we doordeweeks allemaal erg blij van worden! Maar over het algemeen vind ik het toch echt gewoon minder lekker! Het is vaak veeeeeel te zout en smaakt toch minder vers dan wanneer je het zelf from scratch maakt.

Nou liep ik een paar weken geleden in de supermarkt rond te neuzen en liep ik tegen iets nieuws aan. Alhoewel, of het nieuw is weet ik niet… Ik kijk dus niet zo vaak in het schap met pakjes en zakjes. Maar ik zag iets van Maggi wat mijn aandacht trok. Ik was namelijk op zoek naar een snelle smaakmaker voor mijn kip en kwam toen het volgende tegen: Maggi Mals en Kruidig met Papyrus. Wat het beloofd… vetvrij bakken en braden met een heerlijk mals kipfiletje als resultaat.
Dat moeten we proberen, want kipfilet bakken in de pan dat vindt ik over het algemeen een groot drama. Het bakken van kip in olie zorgt voor een smerig fornuis (en ik haat schoonmaken!) en de kip is meestal wat taai en droog.. Kan ook heel goed aan mij liggen hoor, want vlees bakken is niet echt mijn specialiteit.

Terug naar ‘Maggie Mals en Kruidig met Papyrus’. Ik nam de proef op de som met de smaak knoflook fijne kruiden. In het zakje zitten 4 velletjes papyrus met kruiden aan 1 kant. Je legt je kipfiletje er tussen en slaat hem wat plat zodat hij overal even dik is (lekker al je frustratie eruit rammen met een deegroller). Dit leg je (zonder olie dus) in een voorverwarmde pan en na afloop heb je dus echt een heerlijk kruidig kipfiletje die zeker niet taai is!
Ja het is wat zout en nee dit zou ik niet elke week eten omdat ik niet wil weten wat voor kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen er allemaal in zitten, maar voor zo af en toe op een doordeweekse avond waarop gemak voorop staat vond ik dit erg geslaagd.

Wij aten dit kippetje dus bij panzanella. Een heerlijke Italiaanse broodsalade waar je in principe in kan gooien wat je wil. Maar die in ieder geval uit brood en tomaten bestaat. De sappen van de groentes trekken heerlijk in het brood.. Wil je dat dit nog nog een beetje knapperig blijft (en dan is de salade echt op zijn lekkerst!), zorg er dan voor dat je hem vrijwel direct nadat hij  klaar is opeet.. want anders krijg je zompige stukjes brood…

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300 g cherry tomaatjes
1 komkommer
2 puntpaprika’s
1 ciabatta
250 g kastanje champignons
1 teentje knoflook
1 zakje mini mozarella bolletjes (+- 150 g)
1 el olijfolie
4 kipfilets
1 pakje Maggi Mals en Kruidig met Papyrus – smaak Knoflook fijne kruiden

Bereiding:
Grill de paprika’s in de oven of op het gasfornuis tot ze zwartgeblakerd zijn. Stop ze daarna in een plastic zakje en sluit deze goed af. Laat even liggen en snijd ondertussen de ciabatta in blokjes. Meng de broodblokjes met de olijfolie en de knoflook en verdeel over een bakplaat. Bak de broodblokjes bruin en krokant (Ik heb dit onder de grill gedaan die nog aan stond van de paprika’s, je kan er ook voor kiezen ze in de pan of oven te bakken).
Verwarm ondertussen een pan, leg de kipfilets tussen de papyrus velletjes en sla plat. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de paprika’s uit het zakje en ontvel ze (dit zou nu heel makkelijk moeten gaan). Ontdoe ze van hun zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Ontdoe de komkommer van zijn zaadlijsten en snijd wat overblijft in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes, mini mozzarella bolletjes en kastanjechampignons.
Bak de kastanje champignons kort aan op hoog vuur zodat ze het meeste van hun vocht kwijt raken.
Meng in een kom de krokante broodblokjes met de tomaat, komkommer, puntpaprika, champignons en de mini mozzarella bolletjes.
Serveer de salade met een kipfilet per persoon.

panzanella met kip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s