Panini Mortadella

Als je er goed over nadenkt is een panini eigenlijk gewoon een fancy italiaanse tosti… Not so special… Alhoewel eigenlijk is al het italiaanse eten toch gewoon bij voorbaat al speciaal (als in heeeeel lekker).

Sinds Merijn in Rotterdam werkt hoor ik hem minimaal twee keer per week over de geweldig lekkere panini’s die hij soms tijdens de lunch haalt. En na al die verhalen moest dit natuurlijk thuis nagemaakt worden.

En so we did… En lekker dat het was! En ook nog een super simpel.  Merijn koos voor een versie met Mortadella en ik voor een panini Vecchio, waarvan jullie het recept ook binnenkort krijgen.


Voor twee flinke panini’s

Ingrediënten:
1 afbak focaccia (ik gebruikte er 1 met rozemarijn en zeezout van de AH)
50 g basilicumpesto (uit het verstak of zelfgemaakt is echt het lekkerste)
1 bol mozzarella
6 plakken Mortadella
125 g kastanjechampignons
0,5 teentje knoflook
2 handjes rucola
Scheutje olijfolie

Bereiding:
Zet je contactgrill aan zodat hij alvast kan voorverwarmen.
Snijd de focaccia horizontaal doormidden en snijd de champignons in plakjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons kort aan en voeg op het laatst de knoflook toe. De champignons moeten het meeste vocht zijn verloren.
Besmeer de onderste helft van de focaccia met de pesto en beleg achtereenvolgens met de Mortadella, plakjes mozzarella, champignons en de rucola.
Plaats de bovenste helft op de belegde panini en plaats tussen de contactgrill totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig (bij mij duurde dit zo’n 10 minuten).
Snijd doormidden en je hebt twee behoorlijk grote panini’s!

20160109_194517

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s