spinazieravioli met pompoensaus

Het is ondertussen buiten eindelijk lente aan het worden, maar jullie hebben nog wat herfstrecepten van mij tegoed. ik loop namelijk echt gigantisch achter met het posten van de heerlijke recepten die ik afgelopen periode heb gemaakt.

Laten we het er maar op houden dat met een nieuw huis, een vakantie, een studie die afgerond moet worden en weer meer werken en hard trainen voor mijn herstel mijn prioriteiten even ergens anders lagen… Nou zal dat voorlopig ook wel even zo blijven.. maar op zo’n fijne zondagmiddag als vandaag kon ik het toch niet laten om even in onze pas aangelegde tuin op de loungeset in het zonnetje een paar receptjes uit te werken.

Wat betreft dit recept, je kan er eindeloos mee varieren: vegetarisch of met vlees, spinazie of paddenstoelen, hazelnoten of pijnboompitjes… Varieer er op los!

Voor 6 personen

Ingrediënten:
1 flespompoen
2 tl gedroogde salie
2 el olijfolie
2-4 el roomkaas (afhankelijk van hoe romig je de saus wilt maken)
water
groentebouillonblokje
3 pakken gevulde past (ik vind de volkorenvariant met spinazie van de AH erg lekker)
600 g gemengde paddenstoelen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
toppings naar smaak: kipdijfiletblokjes, spek, pompoenpitten, pijnboompitten, hazelnoten
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de pompoen in stukjes van 2×2 cm. De schil mag je er aan laten zitten want hier zitten juist de meeste vezels en voedingsstoffen in. Meng met 1 el olijfolie, peper en zout en leg er een geplet knoflookteentje (in de schil) tussen. Rooster de pompoen in 20-25 gaar in de oven totdat deze zacht is.
(Ik vind het lekker om de pompoen in de oven te roosteren, omdat hij hier lekker zoet van wordt. Wil je het jezelf makkelijk en snel maken, kan je hem natuurlijk ook koken.
Wanneer de pompoen klaar is kan je beginnen met het maken van de saus. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan, snipper de ui en fruit deze aan in de pan. Voeg op het laatst 1 gesnipperd teentje knoflook en de gedroogde salie toe. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog even kort aan. Pureer het groentemengsel en voet net zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak nog wat van het bouillonblokje en de roomkaas toe.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de paddenstoelen aan met een teentje knoflook.
Bereid op dit moment ook je toppings (rooster de nootjes/zaden, bak de kip/bacon).
Meng de pasta met de pompoensaus en serveer de paddenstoelen en toppings er bovenop.

gevulde pasta met pompoensaus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s