Zoete aardappelpasta met biefstuk en geitenkaas

Als de man van huis is… danst Eva in de keuken omdat ze dingen kan maken die Merijn niet lust en ze normaal dus niet zo vaak maakt. Vaak betekend dit dat er een grote zak spinazie gekocht wordt en dat er veel gerechten met spinazie op tafel staan (lekker en gezond!)

De laatste keer betekende dit dat er een recept gemaakt kon worden dat al langere tijd op mijn to-cook lijstje stond. ‘Pasta’ van zoete aardappel met biefstuk, geitenkaas, tomaatjes uit de oven EN spinazie. Iedereen kent tegenwoordig de courgetti wel, maar wist je dat je met die leuke spiralizer ook van een heleboel andere groenten ‘pasta’ kan maken. Dan kan mijn favoriete zoete aardappel niet uitblijven natuurlijk!
Voor 1 persoon

Ingrediënten:
1 kleine zoete aardappel
1 biefstukje
75 g rauwe bladspinazie
50 g cherrytomaatjes
50 g geitenkaas met honing
1 el pijnboompitjes
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde oregano
klontje boter
1 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en halveer de cherrytomaatjes. Leg het vlees alvast buiten de koelkast en vet een ovenschaaltje in. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in het ovenschaaltje en besprenkel met een heel klein beetje olijfolie, wat zout en de oregano. Bak de tomaatjes 15 min in de oven.

Verwarm een koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes tot ze verkleuren. Zet apart.

Snijd met een spiralizer of mandoline de zoete aardappel in jullienne repen. Zet dit ook apart.

Verwarm wederom de koekenpan en laat de boter smelten. Dep het vlees droog en smeer in met wat olijfolie, peper en zout. Bak het biefstukje naar eigen wens rare, medium of welldone. Plet de teen knoflook en voeg deze ongeveer halverwege de baktijd toe (anders verbrand hij en wordt hij bitter. Wanneer het vlees klaar is haal je het uit de pan en laat je het verpakt in aluminiumfolie rusten.

Bak de zoete aardappel twee minuutjes in de vleespan in de restjes boter van het vlees en bak tegelijkertijd in een andere pan op hoog vuur de spinazie totdat deze zacht is.

Snijd het vlees in reepjes en serveer met de zoete aardappel, tomaatjes en spinazie. Garneer met de pijnboompitjes en geitenkaas.

zoete aardappelpasta met biefstuk en geitenkaas.jpg
bron: culy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s