Wraps met kip en tuinkers

Nog een recept met wraps… Niet omdat het moet, maar omdat het kan;)! Wat een irritant zinnetje, maar de reclame werkt want het zit al de hele dag in mijn hoofd! Maargoed, back to the food! Wraps zijn hier thuis altijd een favoriet avondmaaltje of lunch. En daarbij is het toch ook erg fijn dat deze simpele tarwe of mais pannenkoeken (want dat zijn het toch eigenlijk) erg divers belegd kunnen worden.

Vandaag Merijn zijn lievelingsrecept op het gebied van wraps… Of heb ik dat al eerder bij een andere recept ook gezegd?! hahaha… 1 ding is duidelijk: he loves wraps!
Deze keer wel een licht mexicaans tintje (want Cajun kruiden), maar vooral ook een heel licht en fris receptje met een klein beetje pit! Daarnaast is het ook een snel en makkelijk recept, dus ideaal voor een doordeweekse dag!
Voor 4 wraps
(wij eten altijd 1 wrap pp, maar als je een wat grotere eter bent kan ik me voorstellen dat je er 2 pp eet)

Ingrediënten:
– 4 tortilla wraps
– 700 g kipdijfilet (soms neem ik 2 verpakkingen van 400 gram voorgesneden reepjes, maar 2 verpakkingen van 350 gram kipdijfilet (heel) is ook meer dan genoeg)
– 200 g ijsbergsla
– 2 avocado’s
– 300 g mais (uit blik of uit de diepvries)
– 1 bakje tuinkers
– 1 el cajunkruiden
– 2 el crème fraîche
– olijfolie
– sweet chilisaus (naar smaak)

Bereiding:
Als je geen voorgesneden kipdijfilet heb gekocht, snijd de kip dan in reepjes. Meng de kipreepjes met 1 el olijfolie en 0,5 el cajunkruiden, totdat alle kipreepjes gekruid zijn.

Verhit ondertussen een pan op het vuur en bak hierin de kipreepjes gaar en bruin.

Terwijl de kip aan het bakken is meng je de avocado met de crème fraîche (dit kan gewoon met een vork in een diep bord, maar ik vind het zelf fijner (en sneller) om het even snel met mijn staafmixer te doen). Vervolgens meng je de (uitgelekte) mais en de overige (0,5 el) cajunkruiden door het avocadomengsel.

Verwarm de wraps kort in de magnetron zodat ze iets beter te rollen zijn. Verdeel het avocado-mais mengsel over de wraps, verdeel de kip en ijsbergsla er overheen. Knip er wat tuinkers boven en schenk er naar smaak wat sweet chilisaus overheen. Vouw de onderkant van de wrap naar binnen en rol hem daarna op.

wraps met kip en tuinkers

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s