Bulgursalade met gerookte kip van Jamie

Zoals elk weekend zat ik lekker rond te snuffelen op pinterest en bloglovin om ideetjes op te doen voor het avondeten deze week… Het wordt zomers weer (EINDELIJK!!) dus dat betekend frisse en lichte maaltjes…. want met dat warme weer neemt mijn apetite meestal ook behoorlijk af…

In de voorraadkast vond ik nog een half zakje bulgur, tijd om die op te maken… want een bulgur/couscous/quinoa salade is perfect voor dit weer… al rondstruinend op het internet kwam ik een recept van Jamie Oliver tegen en dat zag er veelbelovend uit… Een beetje aanpassen naar eigen wens en TADA!

Dit is echt een mega lekker recept en Merijn drukte me nogmaals op het hart deze wel echt op mijn site te zetten, want hij was super lekker.. Dus dit recept mocht niet verloren gaan! Zo gezegd zo gedaan: bordje leeg, afwas gedaan en ik ben maar gelijk begonnen met het plaatsen van het recept op mijn website terwijl ik buiten in de tuin nog lekker van het zonnetje aan het genieten ben.
Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 sjalotje
200 g bulgur
1 el olijfolie (om in te bakken)
150 g dadels
100 g ongezouten cashewnoten
100 g granaatappelpitjes (vers of uit de diepvries)
1 friszoete appel (breaburn is heerlijk!)
10 muntblaadjes
20 peterselieblaadjes
3 lente-uitjes
200 g gerookte kipfilet
250 g cherrytomaatjes
3/4 komkommer
peper en zout
1 kleine citroen
2 el olijfolie extra vierge
evt. ter garnering een klein beetje feta

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan op het vuur, snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en fruit deze kort aan (laat niet bruin worden!). Voeg de bulgur toe en bak kort mee. Voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat en draai het vuur uit. Laat de bulgur met een deksel op de pan 15 min rusten totdat al het water is opgenomen en de bulgur gaar is.

Snijd ondertussen de dadels en appel in kleine blokjes, de lente-ui in ringetjes en de gerookte kipfilet in reepjes. De munt- en peterselieblaadjes hak je fijn.
Ondertussen rooster je de cashewnoten in een droge koekenpan en hakt deze (wanneer ze wat zijn afgekoeld) in grove stukken.
Ontdoe de komkommer van zijn zaadlijsten en snijd in blokjes. De tomaatjes kan je halveren of in kwarten snijden.

Haal de bulgur uit de pan en roer los in een grote schaal zodat het wat kan afkoelen.

Meng met de dadels, appel, lente ui en kip. Voeg ook de granaatappelpitjes, munt, peterselie, cashewnoten, komkommer en tomaat toe.

Breng als laatste het geheel op smaak met het sap van 1 citroen, de olijfolie extra vierge en peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar en serveer eventueel met wat verkruimelde feta!

bulgursalade jamie gerookte kip

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s