Garnalenburger

Deze burger stond al heeeeel lang op mijn to-make-list. En toen het eindelijk mooi weer was in het weekend (ja dat was een tijd geleden ja, hoor ik je denken;)) kon ik er toch echt niet langer mee wachten. Het idee voor deze baby kwam van restaurant Hudson.. waar je vet lekkere burgers kan eten. Ik moet bekennen dat ik de garnalenburger daar nog niet gegeten heb (te veel keus…), maar ik heb gewoon op basis van mijn eigen smaak een draai aan dit idee gegeven.
Het is even wat werk, maar dan heb je dus een super lekkere hamburger die heerlijk fris is (door de mangosalsa en limoenmayonaise) en ook bij uitstek geschikt voor de mensen die niet zo van vlees houden….

Voor 4 burgers

Ingrediënten:
500 g garnalen (gepeld)
1 ei
half bosje peterselie
2 lente uitjes
1 teentje knoflook
3 el paneermeel
peper en zout
4 el mayonaise
1 limoen
0,5 mango
0,5 kleine rode ui
0,5 rode peper
2 handjes rucola
2 avocado’s
4 hamburgerbroodjes
olijfolie

Bereiding:
Doe driekwart van de garnalen, het ei, de peterselie, het paneermeel, het teentje knoflook en de lenteuitjes in je keukenmachine en laat draaien tot het een heel fijn garnalen ‘gehakt’ mengsel is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de overgebleven garnalen in grove stukken en meng door het gehakt-mengsel. Het mengsel is waarschijnlijk wat ‘natter’ dan je gewend bent van normale burgers.
Verdeel het mengsel en maak er vier burgers van. Om het plakkerige straks een beetje minder te maken en ze iets makkelijker te kunnen bakken op de barbecue kan je ze het beste even (tussen ingevet aluminiumfolie) in de vriezer leggen.

Voor de limoenmayonaise, meng je de mayonaise met de geraspte schil van 1 limoen en wat limoensap (tot de mayonaise de gewenste dikte heeft)

Als laatste maak je de mangosalsa. Dit doe je door de mango in blokjes te snijden en deze samen met een halve rode ui, een halve rode peper en wat limoensap in de keukenmachine fijn te malen (zo grof of fijn als je zelf wilt).

Bak de burger in zo’n 4 minuten per kant gaar in de koekenpan of op de barbecue (ik heb ze op de barbecue klaargemaakt en ze hier op aluminiumfolie gebakken).
Snijd de broodjes doormidden en smeer licht in met wat olijfolie en bak ook deze even aan zodat ze knapperig en goudbruin worden.

Beleg het burgerbroodje met de garnalenburger, de avocado, een half handje rucola, mangosalsa en een el limoenmayonaise.

garnalenburger.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s