Mexicaans gevulde zoete aardappel

Zoals jullie wel kunnen zien op mijn site ben ik niet zo’n grote fan van Mexicaans eten… Ik houd niet van pepers en pittig eten en ook bonen eet ik eigenlijk (te) weinig. Verder vind ik het ook lastig om te variëren in deze keuken en kom ik steeds weer op wraps uit.. En vlees. Vlees met tomaten, mais en cayun kruiden uit…

Zo ook voor dit recept… Alleen nu geen wrap en geen rundergehakt.. Ik zag een recept voor potatoskins en dacht dat ik hier ook best een Mexicaanse twist aan kon geven.. En zo geschiedde… Een zeer geslaagd experiment waarbij Merijn maar niet kon stoppen te zeggen hoe lekker het was.

Voor 2 personen

Ingrediënten:
– 2 zoete aardappels
– 2 rode uien
– 300 g kipgehakt
– 1 klein blikje mais (140 g)
– 200 g cherry tomaatjes
– 1 tl cajunkruiden (of meer naar smaak als je van wat pittiger houdt)
– Olijfolie
– 2 bosuitjes
– 1 avocado
– 2 plakjes cheddarkaas
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden en pof de zoete aardappel in de magnetron (prik met een vork rondom wat gaatjes in de aardappel en doe 4 min in de magnetron op 800W, draai om en verwarm nogmaals 4 minuten). Let op: De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels. Ze zijn gaar wanneer je er in knijpt en ze zacht aanvoelen.

Snipper de uien en fruit deze aan in een scheutje olijfolie in een warme koekenpan. Voeg daarna het gehakt toe en rul dit. Voeg op het laatst de mais en tomaatjes (in kwartjes gesneden) toe en warm goed door (je kan op het laatst natuurlijk ook heel goed bonen of wat paprika toevoegen).

Snijd de aardappels in de lengte doormidden en schep wat vruchtvlees er uit, maar laat wel een dun laagje zitten. Dit kan je bewaren en gebruiken in een ander recept (zoals bijvoorbeeld zoete aardappel brownies (recept woon online)).

Smeer de aardappelschil licht in met wat olijfolie en leg op zijn kop (met het snijplank naar beneden) voor zo’n 7 min in de oven zodat het een beetje knapperig wordt.

Haal de aardappels uit de oven, zet deze uit en zet op grillstand. Doe de gehaktvulling in de aardappels en top af met een half plakje cheddar kaas per halve aardappel. Zet de aardappels onder de grill totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren.

Terwijl de aardappels onder de grill liggen, snijd je de bosuitjes fijn en de avocado in blokjes.

Serveer de gevulde zoete aardappels met de avocado en bosui.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s