Maaltijdsalade met gerookte eend en gekarameliseerde peer

Een heerlijke maaltijdsalade met winterse smaken!

Voor 2 personen:

Ingrediënten:
– 1 zak eikenbergsla
– 60 g spelt (een ander graan zoals couscous, bulghur, quinoa, boekwijt, etc kan ook)
– 1 pakje gerookte eendenborstplakjes (AH en/of Lidl)
– 2 handjes pecannoten
– 2 handperen
– 1 el roomboter
– 1 el honing
– olijfolie
– 250 g kastanje champignons
– 2 el granaatappelpitjes (diepvries)
– 0,5 handsinaasappel
– 8 g verse gember
– 0,5 tl mosterd
– 0,5 el wittewijnazijn
– 1,5 el olijfolie extra vierge

Bereiding:

– Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Meng voor de dressing de rasp en het sap van de halve sinaasappel met de gember (geraspt), mosterd, azijn en extra vierge olijfolie.
– Snijd de champignons in kwarten en bak deze in een scheutje olijfolie.
– Schil de peer en snijd in blokjes. Smelt de roomboter in een pan en bak deze in ongeveer 3 min. Voeg dan de honing toe en laat de peer even karameliseren.
–  Verdeel de sla, spelt, granaatappelpitjes, gebakken champignons en gekarmeliseerde peer over 2 borden. Verkruimel de pecannoten er over en verdeel de plakjes gerookte eendenborst over beide borden. Verdeel als laatste de dressing over de salade.

20161213_183544.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s