Ricotta cheesecake met passievruchtcurd

Voor mijn verjaardag had ik trek in een fris taartje. En ik had zin om een cheesecake te maken. Nou worden cheesecakes vaak gecombineerd met veel zoete en zware smaken, maar na wat rondstruinen op het internet vond ik dit fantastische recept op de blog van Miljuschka!

Een frisse cheesecake van ricotta met zelfgemaakte passievruchtcurd en een bodem van speculaasjes. SMULLEN!

Ingrediënten:
voor de cheesecake:
200 g speculaas
– 50 g amandelmeel
– 60 g ongezouten roomboter
– 500 g ricotta
– 400 g magere kwark
– 200 g suiker
– 6 eieren
– 1 eierdooier
– 1 tl vanille extract
voor de passievruchtcurd:
170 ml passievruchtenpulp (+- 7 passievruchten)
– 1 tl citroensap
– 174 g ongezouten roomboter
– 200 g witte basterdsuiker
– 5 eierdooiers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier.
– Smelt de boter in de magnetron en maal de koekjes met het amandelmeel fijn (in je keukenmachine).
– Meng de gesmolten boter met het koekkruim, doe in de springvorm en druk goed aan (met de bolle kant van een lepel gaat dit het beste).
– Bak de bodem zo’n 10 min en draai de temperatuur van de oven daarna terug naar 150 graden.
– Roer de ricotta, kwark, suiker, eieren, eierdooier en het vanille extract door elkaar.
– Stort het cheesecakemengsel op de bodem.
– Zet de cheesecake in de oven en plaats onderin de oven een schaal met een laagje water (zo droogt je cheesecake niet uit)
– Bak de taart 1,5 uur op  150 graden en laat daarna nog 2 uur in de oven staan (niet stiekem de oven open doen tussendoor, dan stort je cheesecake in!)
– Zet de taart een nachtje in de koelkast en maak ondertussen de passievruchtcurd.
– Doe de passievruchtenpulp, boter, citroensap en de suiker in een pan en laat op halfhoog vuur smelten.
– Klop in een kom de eierdooiers los.
– Doe een klein beetje van het warme passievruchtenmengsel bij de eierdooiers (familie maken) en giet dit mengsel terug bij de rest van het warme mengsel in de pan.
– Laat 7 min zachtjes koken.
– Doe in een schoon kommetje en zet weg tot gebruik.
– Verdeel als laatste de passievruchtencurd over de bovenkant van de taart

ricotta-cheesecake-met-passievruchtencurd

Bron: foodmyfavoritedish

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s