Lauwwarme linzensalade

Ik had in mijn voorraadkast nog een behoorlijke voorraad linzen liggen dus daar moest wat mee gemaakt worden. Het werd een heerlijke salade met champignons, spekjes en een te lekkere dressing!

Avocado en een gepocheerd eitje er bij en klaar is kees!

Voor 3 personen:

Ingrediënten:
– 500 g kastanjechampignons
– 125 g gedroogde groene linzen (of 400 g uit blik)
– 75 g rucola
– 2 avocado’s
– 50 g walnoten
– 150 g magere spekreepjes
– 3 eieren
– 3 teentjes knoflook
– 5 takjes tijm
– 2 el rode wijnazijn
– 1/2 blokje paddenstoelenbouillonblokje
– 200 ml kokend water
– 1 citroen
– 2 el olijfolie
-roomboter
– peper

Bereiding:
– Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Meng het bouillonblokje met het water en schaaf met een dunschiller 3x over de lengte de schil van citroen.
– Doe de olijfolie, knoflook (zonder schil, even geplet onder je mes) en tijm in een steelpannetje en verwarm 2 minuutjes op laag vuur (je wilt niet dat de knoflook bitter wordt).
– Voeg dan de citroenschil, de bouillon en de wijnazijn erbij en laat zo’n 10 min inkoken.
– Zeef het geheel en doe het bouillonmengsel terug in de pan met een flinke klont roomboter.
– Meng de dressing/saus door de linzen.
– Snijd de champignons in kwarten en bak deze samen met de spekjes in een koekenpan.
– Pocheer de eieren en snijd de avocado in blokjes
– Maak het bord op met de rucola, linzen, het paddenstoelen-spek mengsel en de avocadoblokjes.
– Verdeel de walnoten (grof gehakt) erover en plaats als laatste het gepocheerde eitje op de salade.

linzensalade.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s