Smashed potatoes

Ik ben zelf absoluut geen aardappelliefhebber. Maar als we ze dan eten dan doe ik dat het liefst op deze manier… Want deze aardappeltjes zijn echt awesome! Ook geheel aan te passen naar wat je er bij eet, want de kruiden zijn naar smaak aan te passen! Italiaanse kruiden, beetje cayennepeper voor wat pit… Jij kiest!
Deze aardappeltjes zijn zacht van binnen maar heerlijk knapperig van buiten. Deze moet je maken!

Voor 2 personen (als bijgerecht):

Ingrediënten:
-250 g krieltjes met schil
– ongezouten roomboter
– gedroogde kruiden naar smaak (ik kies vaak voor oregano)
– 2 teentjes knoflook
– grof zeezout
– olijfolie

Bereiding:
– Was de aardappeltjes (in de schil) 10 min en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
– Giet de aardappeltjes af en stoom ze droog in de pan (dit moet je echt niet vergeten, want anders worden ze niet knapperig kan ik uit eigen ervaring vertellen).
– Leg de aardappeltjes op een velletje bakpapier en plet ze voorzichtig met een vork (ze vallen iets uit elkaar, maar dat geeft niet).
– Plet ondertussen ook de teentjes knoflook in de schil en plaats deze tussen de geplette aardappeltjes.
– Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie en verdeel er de kruiden over.
– Snijd de boter in hele kleine blokjes (0,5×0,5 cm) en plaats op elk krieltje een blokje boter.
– Bak de aardappeltjes in ca. 25 min krokant en bruin.
– Garneer met wat grof zeezout vlak voor het serveren.

smashed-potatoes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s