Peer met kaas en spek uit de oven

Het tweede deel van mijn bacon-trio voor het running dinner was een halve peer gevuld met kaas (naar keuze) en omwikkelt met spek. Ik had het gerecht bedacht met een vulling van gorgonzola. Maar omdat dit natuurlijk een vrij uitgesproken smaak is had ik ook nog zachte geitenkaas meegenomen zodat men kon kiezen!
Wederom een gerechtje waarbij het zoete (van de peer) heerlijk combineert met het zoute (van de spek).

Voor 2 personen (halve peer per persoon):

Ingrediënten:
– 1 peer
– kaas naar keuze (gorgonzola of geitenkaas is in ieder geval erg lekker)
– 2 plakjes ontbijtspek
– klein handje walnoten
– honing

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
– Halveer de peer in de lengte en lepel het klokhuis en een klein beetje extra vruchtvlees er uit.
– Vul de holte met jouw kaas naar keuze en omwikkel de halve peer met een plakje spek.
– Zet de peer voor 15-20 minuten in de oven tot het spek een beetje krokant geworden is.
– Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan en hak fijn.
– Serveer de peer wanneer hij nog warm is en besprenkel met wat honing en de stukjes walnoot.

voorgerecht-running-dinner-bacon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s