kokos mango kwarktaart

Deze taart maakte ik alweer een hele tijd geleden (in September) voor de verjaardag van Merijn. Hij zegt zelf altijd dat hij geen taart hoeft voor zijn verjaardag, maar ik vind het leuk om toch wat te maken! En laat hij nou heel erg van kwarktaart houden (het liefst die uit een pakje, maar die weiger ik te maken)!

Ik had zin in een fruitige kwarktaart en al snel had ik de combinatie kokos en mango gekozen. Deze kwarktaart wordt gemaakt met de kokos-limoen yoghurt van Danio. Lekker simpel dus!

Voor 1 taart:

Ingrediënten:
125 g Nizza kokos koekjes
– 60 g kokosolie
– 8 blaadjes gelatine
– 2 eetrijpe mango’s
– 3 el kraanwater
– 600 ml kokos-limoen yoghurt van Danio
– 425 g mangoschijven op siroop (uit blik)
– 125 g crème fraîche
– 1 limoen

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
– Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten kokosolie erdoor.
– Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 min in de oven en laat daarna afkoelen.
– Week 6 blaadjes gelatine in koud water (5 min).
– Schil ondertussen de beide mango’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de plakjes van 1 mango in een waaiervorm over de afgekoelde koekbodem.
– Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan 2 el kokend water. Roer door tot de gelatine helemaal is opgelost.
–  Spatel de gelatine door de kokos-limoen yoghurt en verdeel dit mengsel over de koekbodem.
– Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
– Week de overige 2 blaadjes gelatine weer in koud water en laat de mangoschijven uit blik uitlekken.
– Doe de mango samen met de crème fraîche in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
– Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan 1 el kokend water. Roer door tot de gelatine helemaal is opgelost.
– Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel dit gelijkmatig over de opgesteven kokosyoghurt.
– Laat de mangocrème nu ook weer in 2 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
– Verdeel de plakjes van de 2 mango in een waaiervorm over de taart.
– Rasp de groene schil van de limoen over te taart!

Bron: Albert Heijn
BrondBronB

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s