Dadels met geitenkaas en spek uit de oven

Dit borrelhapje staat bij mij standaard klaar bij een borrel/verjaardagsfeestje. Ze zijn heel makkelijk van te voren voor te bereiden en op het moment zelf hoef je ze alleen nog heel even de oven in te schuiven. Daarnaast zijn ze bij iedereen geliefd, zelfs mijn broertje (geen geitenkaas en dadel liefhebber) vraagt er elke keer naar.

Warm zijn ze het allerlekkerst, maar laat ze wel iets afkoelen als ze net uit de oven komen. Hoe moeilijk het ook is… Maar anders kan je je mond echt lelijk verbranden, want deze baby’s zijn gloeiendheet!

Voor 12 dadels:

Ingrediënten:
12 Medjoul dadels
– 6 plakjes ontbijtspek
– verse geitenkaas (6 van de kleine ronde zachte geitenkaasjes)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
– Snijd de dadels in het midden in de lengte in  (tot halverwege) en verwijder de pit.
– Halveer de plakjes ontbijtspek in de lengte en snijd de rondjes geitenkaas door de helft.
– Vul de dadels met een half rondje geitenkaas en omwikkel met een half plakje spek.
– Bak de dadels 20 minuten in de oven tot de spek een beetje krokant is.

dadels met geitenkaas en spek uit de oven.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s