Hamburger met brie en frambozenuien

Dit is nog een recept van afgelopen zomer! Maar nu ik het zo aan het uitwerken ben krijg ik weer spontaan trek! En waarom zou je deze burger alleen in de zomer op de barbecue kunnen maken?! Het kan ook prima deze winter in een (grill)pannetje op je fornuis hoor!

Frambozenuien klinkt wel een beetje raar he?! Bovenop gaan de burger gaan gekarameliseerde uitjes met er doorheen wat frambozen jam! Wederom voor de ultieme zoet-zout ervaring! MJAM!

Voor 4 burgers:

Ingrediënten:
– 4 burgers (kant en klaar gekocht of zelf gemaakt)
– 60 g ongezouten roomboter
– 8 plakjes ontbijtspek
– 2 uien
– 8 plakjes brie ter grootte van de burgers
– peper en zout
– 165 gram frambozenjam
– 4 hamburgerbroodjes

Bereiding:
-Snijd de uien in dunne (halve) ringen en zet twee pannen op het vuur.
– Verhit in 1 pan de boter en smoor de uienringen ongeveer samen met wat zout en peper in op heel laag vuur. Roer vaak door en zorg dat ze niet aanbranden!
– In de andere pan bak je de bacon tot hij knapperig is.
– Voeg de frambozenjam toe aan de gekarameliseerde uien en smoor weer 10 minuten verder op heel laag vuur en roer regelmatig door.
– Verhit de grill (of barbecue!) en grill de burgers tot ze ongeveer half klaar (dus nog niet volledig gaar) zijn.
– Beleg de burgers per stuk met de 2 plakjes bacon en 2 plakjes brie en laat nog even verder garen (en de kaas smelten).
– Wanneer de burgers klaar zijn leg je ze op de broodjes en doe je de gekarameliseerde frambozenuien er bovenop!

 

 20160806_181340
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s