Gegrilde flatbreads met avocado en kip in barbecue saus

Hebben jullie wel eens warme avocado op? Het leek mij in eerste instantie een beetje raar, maar dit moet je serieus proberen… zo lekker! Sowieso is alles met avocado al bij voorbaat fantastisch, dus dit recept kon sowieso niet echt een misser zijn. Super leuk als variatie op de pizza als avondeten, maar dit gerecht kan je ook prima als hapje serveren!
Het is super simpel (als je tenminste gebraden kip koopt of nog over hebt (anders moet je dat eerst gaan maken, en dat is een wat grotere klus!).

Voor 4 flatbreads

Ingrediënten:
– 4 flat breads (gewoon bij de AH te koop)
– olijfolie
– barbecuesaus
– 2 bolletjes mozzarella
– 400 g gebraden kip (geplozen)
– 2 avocado’s
– 1 rode ui
– peper

Bereiding:
Verwarm je barbecue op de hoogste stand en smeer beide kanten van de 4 flatbreads licht in met wat olijfolie.
– Zet de barbecue helemaal uit en leg je flatbreads op de grill (2 minuten per kant totdat er lichte grillstrepen op komen).
– Laat de flatbreads iets afkoelen en beleg met barbecue saus, plakjes mozzarella, geplozen kip (die je eventueel kunt mengen met een beetje extra barbecue saus, is wel extra lekker!), plakjes avocado en dunne uienringen.
– Voor de volgende stap heb ik de flatbreads op indirecte hitte verder laten afbakken omdat ik bang was dat ze anders erg zwart zouden worden. Bij indirecte hitte gebruik je je barbecue eigenlijk meer als een oven, dus je zou ze ook in de oven kunnen afbakken (maar als je dan toch buiten aan het koken bent op de barbecue, moet je het eigenlijk ook gewoon goed doen en hier afmaken!). Plaats de flatbreads dus boven het gedeelte van je barbecue waar geen directe hitte is  en doe de deksel er op. Laat de boel bakken totdat de kaas gesmolten is (ongeveer 5 minuten).
– Serveer met een beetje vers gemalen peper er overheen!

20160626_185641

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s